הפרגולה משמשת כחיפוי חיצוני המספק מענה כנגד השמש והגשם. בדרך כלל התקנתה מבוצעת בסמוך למרפסת הסלון בבתים צמודי קרקע, אם כי לא בהכרח. הפרגולה מותאמת לסגנון הבית ובנייתה אמורה להתחשב במבנה הנתון.
פרגולות מעץ גושני תפסו מקום של כבוד בתחום. המראה המתקבל הינו כפרי וגס ומקנה תחושה טבעית. חשוב לבדוק כי מדובר בעץ גושני חזק ועמיד. אפשרות אחרת היא בניית פרגולה מכמה קורות דקות המחוברות זו לזו. בצורה זו מתקבל מראה עדין ודקורטיבי בעל עמידות גבוהה, אם כי עלותה גבוהה יותר מאשר הפרגולה מהעץ הגושני. חשוב לברר לגבי התחזוקה השוטפת שנדרשת.
נשמח לייעץ ללא התחייבות באשר לטיב העץ הנבחר ולטיפול הנדרש לאחר הקמת הפרגולה
איך לבנות פרגולה? הדרכה בסיסית ויצאתם לדרך
יש לחפור בורות ליסודות (תושבות הרגליים), לצקת בטון, להניח את התושבות ולפלס. המרחק המומלץ ביניהם לא יעלה על ארבעה מטרים. זמן ייבוש 24 שעות. יש לצבוע את קורות הפרגולה (המותאמות לגודל הרצוי) לפני ההרכבה.
קורת קיר, קורה קדמית ורגלי הפרגולה
התושבות יוברגו במרחק שווה (85 ס”מ) על קורת הקיר שתוברג לקיר על ידי ג’מבואים. התושבות יוברגו על הקורה הקדמית באותה הצורה כפי שהוברגו בקורת הקיר. יש לעבות את הרגליים על ידי הברגת קורות קצרות במרחק שווה (60 ס”מ) על כל קורת רגל ארוכה באמצעות הברגת שלושה ברגים בכל קורה. יש להבריג את הקורה השנייה על הקורות הקצרות ולהכניס את שתי הקורות המעובות אל התושבות, לפלס ולהבריג.
יש להניח את הקורה הקדמית ברווח שנוצר על הרגל, לבצע בדיקה מחודשת של פילוס הרגליים, להבריג שלושה ברגים, להניח את קורות הצדדים (ימין ושמאל) בתושבות, לבצע בדיקה מחודשת של פילוס של הרגליים והקורה הקדמית, להבריג את הקורה לתושבת הממוקמת מעל הקורה הקדמית ולהבריג את שאר הקורות הפנימיות.
כיסוי וקירוי
כיסוי הפרגולה משתנה בהתאם לטעם האישי ולצרכים. ניתן לפרוס גלילי במבוק, למתוח, להניח לטות עץ מעל, לחבר את החיצוניות לקורות הפרגולה (5 ס”מ מכל קצה) ולהוסיף את הלטות הפנימיות במרחק שאינו עולה על 70 ס”מ. בשלב זה ניתן להוסיף קירוי. קיימת האפשרות לשימוש בלוחות סנטף על ידי חיבורן בברגי איסכורית. חשוב לבצע חפיפה בין שני גלים של לוחות הנמצאים זה בסמוך לזה. איטום בנקודת המפגש בין הקיר לבין הלוחות מבוצע על ידי “פח על” וסיליקון.